Architectuur

Het plan bestaat uit korte woningrijen die geaccentueerd worden met tuitgevels in verschillende richtingen. Mede door deze accentgevels ontstaat er een prettige menselijke maat rondom de blokken. Op bepaalde plekken is de goot verhoogd, waardoor een blok visueel wordt opgedeeld. Dit brengt meer variatie in het straatbeeld. De woningen richten zich tot de groene omgeving en verhouden zich op een sympathieke manier tot elkaar. 

In het ontwerp zijn elementen toegepast die bij de omringende bebouwing terugkomen, zoals de landelijke poort die twee voordeuren combineert. Dit element benadrukt een rustieke, gemoedelijke sfeer. De ronde vorm van deze poort komt terug in het gebogen timmerwerk van bepaalde kopgevels. Ook passend in deze stijl zijn de luiken die bij een aantal ramen worden toegepast. Qua uitwerking wordt er gelet op fijne details. Raamroedes, sluitstenen en ornamentiek geven karakter aan de gevels.

De overgangen in de openbare ruimte worden gemarkeerd met toepasselijke soorten bestrating. Het gebruik van klinkers past goed bij de dorpse uitstraling van de woningen. 


© Thunnissen Groep 2024
De beelden, impressies, maten, oppervlakten en prijzen zijn zo nauwkeurig mogelijk vastgesteld. Aan de indicatieve waarden kunnen geen rechten worden ontleend.
Privacyverklaring